Termékeink:


 

Ruházat


Borászat


NépművészetCsomagoló üzem

- Tea filterezés, poharas és vákuumos csomagolásCipő üzem

- Cipőfelsőrész, szabása, varrása; készcipőkTokaji Furmint


A társaság egyik legfontosabb borászati terméke a Tokaji Furmint és a Hegyaljai Félédes. Mindkettő a Hegyaljai borvidék legkiválóbb termőhelyeiről származó, jellegzetesen késői érésű szőlőből készül, hagyományos eljárással.

A fajtacsoporton belül megkülönböztethetünk fehér, piros és változó furmintot. A legelterjedtebben termesztett, domináns változat a fehér furmint egy későn – október második felében – érő fajta.
Az aranysárgává érlelődött szőlőből származó fehérbor, a vidék különleges éghajlatának és a több évig tartó tölgyfahordós érlelésnek köszönheti sajátos íz világát, testes karakterét.

Kínálatunkban a Furmint száraz és édes változatban szerepel.
Jellemzően szalmasárga színű, intenzív gyümölcsös illatú, gazdag savgerincű, fűszeres aromával rendelkező bor.
A száraz Tokaji Furmint fogyasztását pincehőmérsékletre lehűtve (10-12°C) ajánljuk előételekhez, sültekhez, hal- és vadételekhez. Az édes változat elsősorban különleges, fűszeres sajtokhoz, csípős és sós ételekhez, valamint desszertekhez a legfinomabb.
Önmagában, étel nélkül is kiváló kísérője lehet baráti beszélhetéseknek. Tapasztalataink szerint a hölgyek körében kedvenc társasági italkülönlegességnek számít.

A társaság által előállított Tokaji Furmint 3-5 éves fahordós érlelés után kerül palackozásra a szokásos kezelési eljárásokat követően.
Ezek után, a laborvizsgálatokat követően kap hivatalos forgalmazási engedélyt az OBI-tól.
Az érlelt bor egy csekélyebb hányada úgynevezett "szűretlen" formában kerül palackozásra.
A palackozás előtti derítés vegyszermentesen, gravitációs módszerrel, speciális térben történik. Így a bor megtartja eredeti szinét, íz-világát, illat- és szárazanyag tartalmát. Az ilyen borok sokkal több odafigyelést, nagyobb szakmai hozzáértést követelnek az érlelés és palackozás során. A későbbiekben számolni kell nagyon enyhe világosbarna színű üledék keletkezésével (borseprű) a palack alján, annál kisebb mértékben minél idősebb a bor. Ugyanakkor a szűretlen borok élvezeti értéke lényegesen erőteljesebb, harmonikusabb szűrt társaikénál.
A fogyasztásra való előkészítés kellékeit és azok használatára vonatkozó tanácsainkat a palackokhoz mellékeljük.
Ezek a palackok mind egyedi kezelésűek és kifejezetten ínyencek számára készülnek!

Érdeklődjön a részletek felől!


Társaságunk megváltozott munkaképességű munkatársakat keres azonnali belépésre. Érdeklődjön a feltételek iránt levélben, vagy az elérhetőségeinken!

Kapcsolat

 

Ha adatokra, információra
van szükséged, használj
okos programokat!

 

 

Készíts jegyzeteket,
másold ki a
számítógéped vágólapjára,
vagy nyomtasd ki őket!

 

Kíváncsi vagy az egészségi
állapotodra?
Ha van bátorságod megnézni,
kattints ide!

 

 

Fontos linkek!
(kereső, időjárás, szótár,
kormányzati portálok, stb.)

 

Munkahelyi sarok
- dolgozói tájékoztató -